Menu

Ted

Ted slot

Ted – Spelinstruktioner

INTRODUKTION

Ted är en licensierad spelautomat med 5 hjul och 20 vinstlinjer som handlar om en söt men aningen stötande nallebjörn. Spelet har 5 björnstarka funktioner inklusive Ted Free Spins där du kan få massor av funktionsuppgraderingar och priser!

Steg 1: Komma igång

 1. Klicka på knappen TOTALINSATS för att öka eller minska beloppet för din TOTALINSATS. Välj hur mycket du vill satsa via alternativet Totalinsats (beroende på operatörskonfiguration och valutamotsvarighet).
 2. Klicka på SNURRA för att starta spelet.
 3. Det finns en Autospel-funktion som startar varje snurr automatiskt. Om du vill avbryta Autospel medan det pågår trycker du helt enkelt på stoppknappen.

Steg 2: Så spelar du

 • Tryck på “SNURRA” för att starta spelet.
 • Hjulen snurrar och stannar slutligen slumpmässigt.
 • Om symbolkombinationen som visas på hjulen bildar en rad med 2, 3, 4 eller 5 matchande symboler (från vänster) på någon av vinstraderna vinner du. Alla eventuella vinnande rader markeras på spelplanen och betalas ut till ditt saldo.
 • Om minst 3 Bonus Scatter-symboler dyker upp på hjulen aktiveras Thunder Buddies Bonus.

Hjulvinster

 • Radvinster multipliceras med insatsbeloppet på den vinnande raden.
 • Alla vinster på alla rader läggs ihop och bildar totalvinsten.
 • Alla radvinst-symboler måste befinna sig på en aktiv linje och på angränsade linjer med start från hjulet längst till vänster.
 • Endast den högsta radvinsten betalas ut per rad.
 • Scattervinster adderas till radvinster.

Wildsymbol

 • Wildsymbolerna kan hjälpa till att bilda radvinster genom att fungera som andra symboler.
 • Wildsymbolerna kan inte fungera som scattersymboler eller bonussymboler.
 • Endast den högst betalande vinsten per rad betalas ut (om till exempel 3 wildsymboler bildar en vinst eller om de symbolerna används tillsammans med en annan symbol för att bilda en vinst med 4 symboler ger endast den högsta av dem vinst).
 • Wildsymbolerna är: Livsmedelswilds, kolossala wilds och vanliga wilds.

Ted-modifierare

 • Om Ted vaknar under något spel finns det chans till en bonusmodifierare – då kan han aktivera en av följande funktioner:

Laser Gun Wilds – Medan hjulen fortsätter att snurra ska Ted hoppa upp från soffan och avfyra en laserpistol mot hjulen. En laserstråle ska studsa runt på skärmen och förvandla symboler till wilds.

Psychedelic Super Spin – Medan hjulen fortsätter att snurra kommer TED att vakna från sin sömn, hämta en vattenpipa och blåsa rök på hjulen. Varje gång en hemlig symbol landar inom synhåll kan vilken annan symbol som helst aktiveras.

Beer Streak – När hjulen har stannat och visat en kombination av vinnande symboler kan Ted hoppa upp och spruta öl över hjulen vilket gör att symbolerna täcks av skumbubblor. Då blandas symbolerna om och bildar en ny vinnande kombination. Detta kan hända ett antal gånger tills bubblorna spricker.

Psychedelic Colossal Spin Medan hjulen fortsätter snurra kommer TED att vakna från sin sömn, hämta en vattenpipa och blåsa rök på hjulen. När röken sedan skingrar sig kommer tre av hjulen att ha kombinerats till ett kolossalt hjul.

TV Remote Symbol Streak – När hjulen har stannat och visat en kombination av vinnande symboler kan Ted hoppa upp och börja trycka på en TV-fjärrkontroll. Då snurras hjulen om och de aktiverande symbolerna stannar kvar på sina positioner. Hjulen fortsätter att snurras om tills vinsten inte förbättras mer.

Psychedelic Bonus Boost – Medan hjulen fortsätter att rotera kommer TED att vakna från sin sömn, plocka upp en bong och blåsa rök på hjulen vilket leder till att ett antal extra bonussymboler läggs till på hjulen. Det ökar chansen att aktivera en bonus på det snurret.

Bonusaktivering

Du kan aktivera bonusen genom att få fram minst 3 bonussymboler på hjulen. Ingen vinst betalas ut för att uppnå det – bara tillträde till en av bonusrundorna.

Det finns 5 unika bonusar som avgörs av Thunder Buddies Bonus.

Du snurrar hjulet som därefter stannar på en av 5 funktioner och avslöjar vilken bonus som vunnits.

Om du snurrar hjulet och landar på Wheel of Fortune aktiveras Wheel of Fortune Bonus.

Om du snurrar hjulet och landar på Bar Crawl aktiveras Bar Crawl Bonus.

Om du snurrar hjulet och landar på Super Mart Free Spins aktiveras Super Mart Free Spins bonus.

Om du snurrar hjulet och landar på Ted Free Spins aktiveras Ted Free Spins Bonus.

Om du snurrar hjulet och landar på Big Money aktiveras Big Money Bonus.

Wheel of Fortune Bonus

Välj en Ted för att avslöja antingen en pil, en multiplikatorökning eller ett spin. Pilen ger en extra pil till Fortune-hjulet och multiplikatorökningen höjer multiplikatorvärdet för minst en position på Fortune-hjulet. Spin snurrar hjulet. Om du landar på en pil kommer du till en nivå där större vinster finns tillgängliga. Om du lyckas ta dig till mitten aktiveras Big Money Bonus. Funktionen avslutas när du landar på en funktion eller ett multiplikatorvärde (som är en multiplikation av den totala insatsen).

Bar Crawl Bonus

Efter en kort skärmövergång visas en sekundär bonusskärm som utspelar sig på en stadsgata.

Bonusen är indelad i två delar; del 1 är en brädspelsfunktion där du kan gå upp i nivå till Big Money Bonus (del 2).

Spelaren börjar alltid på del 1 och får välja flaskor för att gå vidare på spelplanen vilket ökar den totala insatsmultiplikatorn. Om du landar på någon av specialplatserna på brädet får du ett av följande positiva eller negativa utfall:

Händelse

Åtgärd

Flickor

uppgraderar en eller flera multiplikatorvärden på brädet.

Pizzeria

Ger dig möjlighet att springa och samla multiplikatorer och Big Money-räknare.

Ming Takeaway

Ger dig ett kontant överraskningspris

Big Money

Ger dig en Big Money-räknare. Samla 5 för att aktivera Big Money Bonus.

Arresterad

Om du landar på denna kommer Ted till ID-paraden. Se till att du inte slår dig!

Om slutspelet för Big Money Bonus nås befinner sig Ted i mitten av skärmen omgiven av en karusell med multiplikatorvärden plus rea-skyltar nere till vänster och höger på skärmen.

Värdena börjar snurra, och när de stannar får du motsvarande insatsmultiplikator. Du får därefter välja en rea-skylt från vänster eller höger om karusellen vilket avslöjar antingen OMSNURR (som snurrar om värdena och ökar bonusvinsten) eller INKASSERA som avslutar funktionen och ger dig den uppnådda totalinsats-multiplikatorn.

Super Mart Free Spins

Spelaren får börja med 5 freespins. Ted kommer att springa på transportbandet bredvid hjulen; på hyllorna bakom hjulen finns flera Ted-wildsymboler. Under varje snurr flyttas bakgrunden från vänster till höger vilket gör att Ted-wildsymbolerna och mönstret ändras. När transportbandet stannar kommer hjulpositionerna att fyllas med motsvarande antal wilds, och eventuella radvinster kommer att tilldelas.

Free Spins fortsätter tills alla spins har använts – då får du beloppet som visas i fältet för bonusvinster. Free spins kan inte återaktiveras under Super Mart Free Spins.

Ted Free Spins

Ted Free Spins spelas på ett 5×4-rutnät med ett fast antal free spins. Ovanför hjulen finns ett bonusnät som innehåller olika förbättringar såsom pengapriser, extra freespins och extra wilds. Efter varje freespin gäller följande: varje speciell Ted-symbol som landar på hjulen ger dig ett superskott i bonusrutnätet. Du börjar alltid på den nedersta nivån och en markör rör sig från vänster till höger tills den stannar och tilldelar motsvarande pris. Efter varje svep ska den sista positionen omvandlas till en framstegspil vilket ökar chansen till att gå vidare på rutnätet. Funktionen avslutas när inga freespins kvarstår eller om du klättrar upp till bonusrutnätet – då tilldelas Ted Big Money Bonus (efter att Free Spins avslutats). Ytterligare freespins kan delas ut under Free Spins-funktionen.

Big Money

Om slutspelet för Big Money Bonus nås befinner sig Ted i mitten av skärmen omgiven av en karusell med multiplikatorvärden plus rea-skyltar nere till vänster och höger på skärmen.

Värdena börjar snurra, och när de stannar får du motsvarande insatsmultiplikator. Du får därefter välja en rea-skylt från vänster eller höger om karusellen vilket avslöjar antingen OMSNURR (som snurrar om värdena och ökar bonusvinsten) eller INKASSERA som avslutar funktionen och ger dig den uppnådda totalinsats-multiplikatorn.

Funktionsriskspel

Närhelst en funktionsvinst erhålls i spelet får du välja mellan att antingen INKASSERA funktionen eller att riskspela den för att försöka vinna någon av de andra funktionerna i spelet (förutom Big Money).

Efter att ha fått den inledande bonusen från hjulsnurret under Thunder Buddies Bonus visas en Riskspela-skärm där de 5 funktionerna listas nedifrån och upp, rangordnade efter genomsnittlig utbetalning. Den funktion som du vunnit visas med orden INKASSERA och RISKSPELA i funktionspanelen i mitten av skärmen.

Om du riskspelar och vinner kan funktionen som du riskspelat inkasseras. Då elimineras alla funktioner nedanför den. Detta fortsätter tills du når toppfunktionen (där du får den funktionen) eller landar på Mystery Win-segmentet under hjulsnurret då du får ett Mystery Win-pris (ett hemligt pengapris baserat på en multiplikation av din totalinsats).

Autospel

  • Det finns en Autospel-funktion som startar varje snurr automatiskt.
  • Genom att välja “AUTOSPEL” kan du välja att placera upp till 100 insatser automatiskt, en efter en.
  • Välj din insats som vanligt och tryck på knappen “AUTOSPEL” för att välja hur många insatser som ska spelas automatiskt.

(Följande ytterligare funktioner är också tillämpliga beroende på jurisdiktion)

 • Välj din förlustgräns (maximalt belopp som du är villig att förlora under Autospel-sessionen) och tryck sedan på SPELA för att påbörja autospel (det finns även andra alternativ).
 • Autospel stängs av om någon annan bonusrunda som till exempel Free Spins startar, om du når den angivna förlustgränsen eller om en progressiv jackpott vinns (om sådan finns).
 • Du kan stoppa Autospel genom att trycka på stoppknappen.

Vinstinformation och spelregler

 • Radvinster multipliceras med insatsbeloppet på den vinnande raden.
 • Vinster på olika vinstrader läggs ihop.
 • Alla radvinstsymboler måste befinna sig på en aktiv rad och på angränsade hjul med start från hjulet längst till vänster (20 rader är alltid aktiva förutom Ted Free Spins där AKTIVERA UPP TILL 40 VINSTRADER!). Endast den högsta radvinsten betalas ut per rad.
 • Funktionssymboler är scattervinster och delas ut när de dyker upp oavsett position på hjulen och oavsett antal spelade rader.
 • Flera scatterfunktioner kan vinnas i ett och samma spel.
 • Scattervinster betalas ut i tillägg till hjulvinster.
 • Free Spins spelas med samma antal rader och radinsats/totalinsats som det aktiverande spelet (20 rader är alltid aktiva förutom Ted Free Spins där AKTIVERA UPP TILL 40 VINSTRADER!).
 • VID FEL FÖRKLARAS ALLA VINSTER OCH SPEL OGILTIGA.

Största möjliga vinst per spelomgång är 250 000 £ eller 10 000 gånger insatsen – det som inträffar först (beroende på valuta. Övriga operatörsgränser kan gälla).

Gäller från datum: 2019-03-05

Relevant news