Menu

Rome: Rise of an Empire

Rome: Rise of an Empire

Rome: Rise of an Empire – spelinstruktioner

INTRODUKTION

Rome: Rise of an Empire är en spelautomat med 5 hjul, 20 linjer och chans till STORA vinster! Spelet har 5 MJAUTASTISKA funktioner plus bonusfunktionen BIG MONEY BONUS där du kan vinna upp till 1 000 gånger totalinsatsen!

Steg 1: Komma igång

 1. Klicka på knappen TOTALINSATS för att öka eller minska beloppet för din TOTALINSATS. Välj hur mycket du vill satsa via alternativet Totalinsats (beroende på operatörskonfiguration och valutamotsvarighet).
 2. Klicka på SNURRA för att starta spelet.
 3. Det finns en Autospel-funktion som startar varje snurr automatiskt. Om du vill avbryta Autospel medan det pågår trycker du helt enkelt på stoppknappen.

Steg 2: Så spelar du

 • Tryck på “SNURRA” för att starta spelet.
 • Hjulen snurrar och stannar slutligen slumpmässigt.
 • Om symbolkombinationen som visas på hjulen bildar en rad med 2, 3, 4 eller 5 matchande symboler (från vänster) på någon av vinstraderna vinner du. Alla eventuella vinnande rader markeras på spelplanen och betalas ut till ditt saldo.
 • Om minst 3 bonusscatter-symboler dyker upp på hjulen aktiveras bonusen.

Om du snurrar hjulet och landar på Urn Riches under bonusen får du Urn Riches-bonusen.

Om du snurrar hjulet och landar på Uprising under bonusen får du Uprising-bonusen.

Om du snurrar hjulet och landar på Volcanic Cash Free Spins under bonusen får du Volcanic Cash Free Spins-bonusen.

Om du snurrar hjulet och landar på Empress’s Treasure Free Spins under bonusen får du Empress’s Treasure Free Spins-bonusen.

Om du snurrar hjulet och landar på BIG MONEY under bonusen aktiveras BIG MONEY-bonusen.

Hjulvinster

 • Radvinster multipliceras med insatsbeloppet på den vinnande raden.
 • Alla vinster på alla rader läggs ihop och bildar totalvinsten.
 • Alla radvinst-symboler måste befinna sig på en aktiv linje och på angränsade linjer med start från hjulet längst till vänster.
 • Endast den högsta radvinsten betalas ut per rad.
 • Scattervinster adderas till radvinster.

Wildsymbol

 • Wildsymbolerna kan hjälpa till att bilda radvinster genom att fungera som andra symboler.
 • Wildsymbolerna kan inte fungera som scattersymboler eller bonussymboler.
 • Endast den högst betalande vinsten per rad betalas ut (om till exempel 3 wildsymboler bildar en vinst eller om de symbolerna används tillsammans med en annan symbol för att bilda en vinst med 4 symboler ger endast den högsta av dem vinst).
 • Wildsymbolerna är: Empress’s Treasure-wilds, Volcanic Cash wilds, och vanliga wilds.

Modifierare

 • Om tigern hoppar fram aktiveras en av följande modifierare:

Sword Strike – När hjulen stannar och visar en vinnande kombination dyker ett svärd upp från höger och hugger av den nedersta raden symboler vilket leder till att symbolerna ovan faller ner. Alla eventuella nya vinnande kombinationer som bildas ger vinst. Detta upprepas sedan 1–3 gånger.

Legion’s Glory – Medan hjulen snurrar börjar skärmen skaka och släpper ner upp till 3 staplade wildsymboler.

Symbolus Maximus – När hjulen stannar dyker en skriftrulle upp och avslöjar vilken symbol som kommer att bli wild. Alla symboler av den typen som befinner sig på hjulen förvandlas då till wildsymboler. Sedan dyker en ny skriftrulle upp och visar en vinstmultiplikator.

Spears of Destiny – När hjulen stannar och visar en vinnande kombination kastas spjut in på skärmen och låser fast den vinnande kombinationen. Då snurras hjulen om och de låsta symbolerna stannar kvar på sina positioner. Detta fortsätter tills vinsten inte förbättras mer.

Bonus Boost – Extra bonussymboler läggs till på hjulen. Det ökar chansen att aktivera bonusen på det snurret.

Bonusaktivering

Du kan aktivera bonusen genom att få fram minst 3 bonussymboler på hjulen. Ingen vinst betalas ut för att uppnå det – bara tillträde till en av bonusrundorna.

Det finns 5 unika bonusar som avgörs av bonushjulet.

Du snurrar hjulet som därefter stannar på en av 5 funktioner och avslöjar vilken bonus som vunnits.

Urn Riches

Aktiveras genom att landa på Urn Riches-sektionen på bonushjulet.

Efter en kort övergång visas en scen med ett antal urnor på skärmen tillsammans med en vinstplan till vänster.

Spelaren får välja urnor som avslöjar föremål. Varje föremål matchar en totalinsats-multiplikator som betalas ut när du matchar 3 av samma föremål. Om en specialikon avslöjas uppgraderas dessutom totalinsats-multiplikatorerna, och om du samlar 3 gyllene lagerkransar aktiveras BIG MONEY Bonus.

Uprising Bonus

Efter en kort skärmövergång visas en andra bonusskärm som innehåller 5 borgtorn. Varje borgtorn består av 5 segment på höjden och ger dig ett pris om du förstör det.

Att trycka på start kommer resultera i ett eller flera av följande utfall:

Händelse

Åtgärd

TRÄFF

Det träffade tornets höjd minskas med 1.

UPPGRADERING

Ett av borgtornens värde uppgraderas – antingen fördubblas det eller så ändras värdet till Big Money Bonus.

Bonusen avslutas när minst ett borgtorn är jämnat med marken. Totalvinsten är summan av de förstörda borgtornens värden. Om du förstör ett torn med en BIG MONEY Bonus aktiveras funktionen BIG MONEY Bonus.

Volcanic Cash-gratissnurr

Aktiveras genom att landa på Volcanic Cash-sektionen på bonushjulet.

Skärmen växlas då över till en aktiv vulkan med flera hjul.

På den här uppsättningen hjul kommer spelarens gratissnurr att utspelas. Under gratissnurren kommer en scattersymbol dyka upp på hjul 3 och ge en vinst bestående av en multiplikator på x2 eller x5, eller en STOPP-symbol vilken belönar spelaren med en multiplikator på mellan x6–x10 att använda till den sista vinstkombinationen.

Inledningsvis ligger multiplikatorn på x1. Spelaren belönas med den nya multiplikatorn i samband med en hjulvinst. Den tillämpas under just den snurren samt alla efterföljande snurr tills en ny multiplikator landar inom synfältet på hjul 3.

Gratissnurr fortlöper tills STOPP visas på hjul 3.

Empress’s Treasure-gratissnurr

Aktiveras genom att landa på Empress’s Treasure-sektionen på bonushjulet.

Empress’s Treasure-gratissnurr utspelas på vanliga hjul med 15 gratissnurr. En staplad Empress-wildsymbol kan dyka upp på vilket hjul som helst under vilket snurr som helst. Varje gång en staplad wildsymbol dyker upp blir spelaren erbjuden en summa pengar. Spelaren får då välja mellan att ta pengarna eller låsa fast den staplade wildsymbolen på hjulen. Om spelaren avböjer erbjudandet kan det ibland uppgraderas.

Om en Empress dyker upp under det sista snurret får du inget erbjudande.

Om en Empress befinner sig på något hjul när funktionen avslutas får du ytterligare ett Empress-skattvärde.

Big Money Bonus

Genom att samla in 5 bonussymboler, gambla dig till eller landa på Big Money Bonus på bonushjulet aktiveras Big Money Bonus.

Skärmen växlar då över till staden Rom och dess kringliggande bebyggelse.

Här visas flera olika mynt som du får välja bland. Fortsätt välja mynt så får du lukrativa priser tills INKASSERA visas.

Funktionsriskspel

Närhelst en funktionsvinst erhålls i spelet får du välja mellan att antingen INKASSERA funktionen eller att riskspela den för att försöka vinna någon av de andra funktionerna i spelet (förutom BIG MONEY Bonus).

Efter att ha fått den inledande bonusen från hjulsnurret under bonusen visas en Riskspela-skärm där de 5 funktionerna listas nedifrån och upp, rangordnade efter genomsnittlig utbetalning. Den funktion som du vunnit visas med orden INKASSERA och RISKSPELA i funktionspanelen i mitten av skärmen.

(Vinstoddsen under riskspela-funktionen motsvarar inte nödvändigtvis de visade oddsen).

Autospel

 • Det finns en Autospel-funktion som startar varje snurr automatiskt.
 • Genom att välja “AUTOSPEL” kan du välja att placera upp till 100 insatser automatiskt, en efter en.
 • Välj din insats som vanligt och tryck på knappen “AUTOSPEL” för att välja hur många insatser som ska spelas automatiskt.
 • Välj din förlustgräns (maximalt belopp som du är villig att förlora under Autospel-sessionen) och tryck sedan på SPELA för att påbörja autospel (det finns även andra alternativ).
 • Autospel stängs av om någon annan bonusrunda som till exempel Free Spins startar, om du når den angivna förlustgränsen eller om en progressiv jackpott vinns (om sådan finns).
 • Du kan stoppa Autospel genom att trycka på stoppknappen.

Vinstinformation och spelregler

 • Radvinster multipliceras med insatsbeloppet på den vinnande raden.
 • Vinster på olika vinstrader läggs ihop.
 • Alla radvinstsymboler måste befinna sig på en aktiv linje och på angränsade hjul med start från hjulet längst till vänster (20 rader är alltid aktiva). Endast den högsta radvinsten betalas ut per rad.
 • Funktionssymboler är scattervinster och delas ut när de dyker upp oavsett position på hjulen och oavsett antal spelade rader.
 • Flera scatterfunktioner kan vinnas i ett och samma spel.
 • Scattervinster betalas ut i tillägg till hjulvinster.
 • Free Spins spelas med samma antal rader och radinsats/totalinsats som det aktiverande spelet (20 rader är alltid aktiva).
 • VID FEL FÖRKLARAS ALLA VINSTER OCH SPEL OGILTIGA.

Största möjliga vinst per spelomgång är 250 000 £ eller 10 000 gånger insatsen – det som inträffar först (eller motsvarande i annan valuta. Övriga operatörsgränser kan gälla).

Gäller från datum: 16/08/2018

Relevant news